Vervoer

Wanneer je wil afreizen naar Ameland moet je een reisschema maken richting Leeuwarden, een plaats in het noorden van Nederland. Het beste kun je daar naar toe reizen per trein. Voor het uitzoeken van het reisschema kijk op de website www.ns.nl, de website van de Nederlandse Spoorwegen. Er is een reisplanner op de website die je kunt gebruiken.

Wanneer je in Leeuwarden op het station staat, kun je met de bus naar het plaatsje Holwerd reizen, daar is de veerdienst naar Ameland. Als je uit het stationsgebouw loopt zie je direct de bushaltes. Wanneer je op vrijdag aankomt zie je waarschijnlijk al veel handballers die de bus nemen, het is namelijk de enige manier om met openbaar vervoer bij de veerboot te komen. De afstand tussen Leeuwarden en Holwerd is ongeveer 25 KM.

Kosten & reserveren vervoer

Kosten & reser-
veren vervoer

De overtocht met de veerdienst naar het eiland duurt circa 45 minuten. Wanneer je te voet de veerdienst neemt hoef je niet te reserveren en kun je de tickets aan de kassa kopen. Ook kun je een digitale ticket via het internet bestellen, dat scheelt wachttijd bij de kassa.

Wanneer je een auto of ander voertuig wilt meenemen naar het eiland is reserveren noodzakelijk. Reserveer op tijd, want tijdens het festival weekend is de veerdienst overvol!

Reserveer online via de website www.wpd.nl.  Je vindt op de website ook alle informatie over kosten.

 

Vervoer op het eiland

Er zijn verschillende mogelijkheden om je te verplaatsen op het eiland:

  • Populair onder onze gasten is het huren van een fiets, je bent dan vrij als een vogel! Alles is binnen fietsbereik. Er zijn veel speciale fietspaden. Bij aankomst op het eiland kun je op de veerdam direct een fiets huren. Je kunt ook een fiets huren bij de camping of hotel waar je verblijft. Op de website van www.ameland.nl vind je ook verschillende fietsverhuurbedrijven.
  • Er is openbaar vervoer op het eiland.
  • Er is het hele weekend een prima taxiservice op het eiland; Cosi taxi is de officiële partner van het festival. Het telefoonnummer is +31 (0)519-543200, of reserveer via cosi-tax.nl