Beachhandbal kleding

Beach-
handbal kleding

Tijdens de wedstrijd spelen de spelers op blote voeten. Het dragen van beachhandbal sokken en sportbandages is toegestaan. Daarnaast zijn er nog een aantal kledingvoorschriften, die wij hier kort opsommen.

Beachhandbal sokken

Beach-
handbal sokken

Tijdens de wedstrijd mogen spelers speciale beachhandbal sokken dragen. Het dragen van sportschoenen of andere schoeisel is verboden.

Beachhandbal sokken zijn gemaakt van een speciaal materiaal en kunnen extra comfort bieden tijdens het spel. Ook bieden beachhandbal sokken bescherming tegen koud en warm zand.

Shirts

Teamleden dragen duidelijk te herkennen shirts. Teamofficials moeten identieke shirts dragen, maar in onderscheidene kleuren van de rest van de spelers. De nummers van de sports worden bevestigd op de shirts, zowel aan de voor- als aan de achterkant. Het nummer moet goed te herkennen zijn doordat het een contrasterende kleur heeft ten opzichte van de kleur van het shirt.

Hoofd-,
gezichtbeschermers & accessoires

Hoofd-,
gezicht-
beschermers &
acces-
soires

Het is aan de spelers niet toegestaan om hoofd/gezichtsbeschermers (neus- en gezichtsbeschermers) , armbanden, horloges, ringen, halskettingen, oorbellen, brillen zonder band om de bril op zijn plaats te houden of met een hard montuur en alle andere dingen die gevaar voor de spelers op kunnen leveren.

Wel mogen de volgende accessoires gedragen worden:

  • Hoofdbanden van zacht elastisch materiaal.
  • Petten, maar alleen als de klep naar achteren wijst.
  • Zonnebrillen (een band moet wel gebruikt worden om de bril op zijn plaats te houden).
  • Therapeutische braces voor knie, elleboog of voeten.