FAQ

Wanneer je klikt op de knop inschrijven kun je in het menu de optie ‘Inschrijven team‘  selecteren. Je vindt daar een online inschrijfformulier dat je kunt invullen. Wanneer je de naam van je team ziet op de website, betekent dat je registratie en betaling helemaal zijn afgerond. Onder de knop toernooi vind je de optie Overzicht Teams waar je kunt zien welke teams er komen.

Het inschrijfgeld voor een team is € 50,- excl. BTW. Voor dit inschrijfgeld ontvangen je:

 • Deelname van 1 team in de competitie van je keuze.
 • Alle personen van je groep, zowel spelers als supporters hebben gratis toegang tot de beachparties op vrijdag- en zaterdagavond.

Nadat je een team hebt aangemeld via de website, zie je een bevestiging dat je registratie is gelukt . Nadat wij je betaling hebben ontvangen is je inschrijving definitief en ben je verzekerd van een plekje op het festival . Zolang wij de betaling niet hebben ontvangen is het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’, alleen na betaling ben je zeker van een plek. Wanneer je niet op het toernooi verschijnt, vindt er geen teruggave van het inschrijfgeld plaats.

Wanneer je wil afreizen naar Ameland moet je een reisschema maken richting Leeuwarden, een plaats in het noorden van Nederland. Het beste kun je daar naar toe reizen per trein. Voor het uitzoeken van het reisschema kijk op de website www.ns.nl, de website van de Nederlandse Spoorwegen. Er is een reisplanner op de website die je kunt gebruiken. Wanneer je in Leeuwarden op het station staat, kun je met de bus naar het plaatsje Holwerd reizen, daar is de veerdienst naar Ameland. Wanneer je uit het stationsgebouw loopt zie je direct de bushaltes. Wanneer je op vrijdag aankomt zie je waarschijnlijk al veel handballers die de bus nemen, het is namelijk de enige manier om met openbaar vervoer bij de veerboot te komen. De afstand tussen Leeuwarden en Holwerd is ongeveer 25 KM, circa een uurtje reistijd.

De overtocht met de veerdienst naar het eiland duurt circa 45 minuten. Wanneer je te voet de veerdienst neemt hoef je niet te reserveren en kun je de tickets aan de kassa kopen. Ook kun je een digitale ticket via het internet bestellen, dat scheelt wachttijd bij de kassa.

Wanneer je een auto of ander voertuig wilt meenemen naar het eiland is reserveren noodzakelijk. Reserveer op tijd, want tijdens het festival weekend is de veerdienst overvol!

Reserveer online via de website www.wpd.nl.  Je vindt op de website ook alle informatie over kosten.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een accommodatie te reserveren op Ameland:

 • Kamperen met een tent op de camping kost € 65,- per persoon/voor het hele weekend en is te boeken via onze website.
 • Verblijf in een hotel.
 • Verblijf in een appartement.
 • Verblijf in de jeugdherberg.
 • Verblijf in een kampeerboerderij.

Voor het reserveren van een hotel of appartement kun je het beste de hulp van het toeristenbureau op Ameland vragen. De contact gegevens zijn:

VVV Ameland

E-mail: info@vvvameland.nl

homepage: www.ameland.nl

 • Op het festival terrein bieden wij een volledige verzorging van jouw spelers en supporters aan en dat voor een vriendelijke prijs. Ontbijt service, lunch en diner, alles is te reserveren. Je kunt na de wedstrijden gezellig komen eten op het strand.
 • Daarnaast zijn er op Ameland tal van restaurants waar je kunt eten. Sommige restaurants hebben gedurende het weekend speciale menu’s. Het is wel aan te raden om te reserveren in het restaurant naar keuze om teleurstelling te voorkomen; het is namelijk erg druk.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je te verplaatsen op het eiland:

 • Populair onder onze gasten is het huren van een fiets, je bent dan vrij als een vogel! Alles is binnen fietsbereik. Er zijn veel speciale fietspaden. Bij aankomst op het eiland kun je op de veerdam direct een fiets huren. Je kunt ook een fiets huren bij de camping of hotel waar je verblijft. Op de website van www.ameland.nl vind je ook verschillende fietsverhuurbedrijven.
 • Er is openbaar vervoer op het eiland.
 • Er is het hele weekend een prima taxiservice op het eiland; Cosi taxi is de officiële partner van het festival. Het telefoonnummer is +31 (0)519-543200, of reserveer via cosi-tax.nl

Het algemene programma geeft je al een goede indruk:

Vrijdag

9.00 uur        Scholen toernooi van alle Amelander basis- en voorgezet onderwijs

12.00 uur      Prijsuitreiking

14.00 uur      Festivalreceptie, aanmelden van teams, ophalen competitieschema

21.00 uur      Start beach party

23.00 uur      Festivalreceptie sluit, alle teams moeten zich hebben gemeld

03.30 uur      Closing beachparty

 

Zaterdag

9.15 uur       Verzamelen op het strand

9.30 uur        Start van alle competities

17.30 uur      Einde van alle competities

14:00 uur      Start DJ op terras

18.30 uur      Start beach BBQ

21.00 uur      Start officiele beach party 


Zondag

10:00 uur    Start competitie

13.00 uur    Optreden

13.15 uur    Finale Dames A

13.30 uur    Finale Heren A

13.45 uur    Finale Dames

14.00 uur    Finale Heren

14.30 uur    Prijsuitreiking

15.00 uur    Officiële sluiting van het Ameland Beach Handbal Festival

15.00 uur    Afterparty

Wanneer je vroeg op Ameland aankomt, check je eerst in bij je gereserveerde accommodatie. De openingsreceptie van het festival start om 14.00 uur op het strand. De teamcaptain of manager kan zijn of haar team vast aanmelden en ontvangt de laatste informatie over het toernooi, de entree bandjes voor de beachparties en een officieel festival welkom.

 

Het logo van het festival is gedeponeerd en beschermd. Je kunt het logo alleen gebruiken wanneer je daarvoor vooraf schriftelijk toestemming van de organisatie hebt gekregen.