Beachhandbal veld

Beach-
handbal veld

Tijdens het Ameland Beachhandbal Festival spelen we op officiële beachhandbalvelden. De beachhandbalvelden dienen te voldoen aan specifieke richtlijnen en criteria. Op deze pagina vertellen we meer over het oppervlakte en de indeling van een beachhandbalveld.

Speeloppervlak

Speel-
oppervlak

Een beachhandbalveld bestaat uit een speeloppervlak van 27 meter lang en 12 meter breed. Het veld is opgedeeld in 3 onderdelen: het speelveld en twee doelgebieden. Het beachhandbalveld moet bedekt zijn met een minimaal 40 cm dikke zandlaag. Het zand moet zo vlak en egaal mogelijk zijn en vrij van stenen, schelpjes en andere objecten die kunnen leiden tot verwondingen van de spelers.

Rondom het beachhandbalveld moet er een vrije ruimte zijn van circa 3 meter. Wanneer er ’s avonds wordt gespeeld, dient het veld goed belicht te zijn.

Elk beachhandbalveld is gemarkeerd met speellijnen. De lijnen zijn gemaakt van stevig gekleurd tape en een breedte heeft van tussen de 5 en de 8 cm.

De doelen

De beachhandbaldoelen bestaan uit twee verticale palen verbonden met een middenstand. Het doel heeft een hoogte van 2 meter en een breedte van 3 meter. Elk doel heeft een net, gemaakt van nylon van zware kwaliteit, zonder knopen. De kleur van het net van het doel is contrasterend met het zand.