Over ons

Ameland Beachhandbal Festival is een jaarlijks terugkerend festival dat wordt georganiseerd op het eiland Ameland. Het festival wordt in hetzelfde weekend gehouden als het Ameland Beach Rugby Festival. Jaarlijks trekt het evenement circa 7000 bezoekers.

Ameland Beachhandbal Festival is een internationaal festival en trekt dan ook teams vanuit diverse Europese landen. De combinatie van wedstrijden, muziek, eten en strand, maakt dat Ameland Beachhandbal Festival echt een feest is en een heerlijke weekend uit.

In samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond organiseren wij het Ameland Beach Handbal Festival! Bij ons zijn NK Kwalificatie punten te behalen!

Het Nederlands Handbal Verbond

Het Ameland Beachhandbal Festival wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond. Het festival behoort daardoor ook tot de officiële competities en er zijn dan ook NK kwalificatiepunten te verkrijgen.

De organisatie van het festival ligt in handen van Bus Sports. Bus Sports  organiseert jaarlijks diverse grootschalige evenementen. Naast het Ameland Beach Handbal Festival, organiseert Bus Sports het grootste Beach Rugby toernooi van Europa (Ameland Beach Rugby Festival), de Flatland Obstacle Run en Zwerven door Hollands Kroon.