Toernooi

Ameland Beachhandbal Festival is een jaarlijks terugkerend toernooi dat 3 dagen duurt. Gedurende 3 dagen gaan teams uit diverse Europese landen met elkaar de strijd aan. Het Ameland Beachhandbal Festival is een festival geschikt voor het hele gezin en trekt per editie duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

Naast de wedstrijden zijn er de gaafste beach parties en kan je genieten van heerlijk eten en drinken op het strand.

Beachhandbal wedstrijden

Beach-
handbal wedstrijd-
en

Elk jaar nemen er circa 130 teams en circa 6000 spelers en hun supporters de boot naar het mooie eiland Ameland, dat ligt in de Waddenzee in het noorden van Nederland.

Het is een relatief klein eiland dat gedurende het weekend een sportief en gezellige festivalsfeer uitademt. Het festival weekend gevuld met sporten is beroemd, niet alleen vanwege de enorme hoeveelheid ( ca. 1000) wedstrijden, maar ook door de grote beachparties op vrijdag en zaterdag avond! Uiteraard hopen wij dat deze informatie de laatste duw in de goede richting geeft…. naar Ameland!

We hebben een dames- heren en gemengde competitie. De wedstrijden worden georganiseerd volgens de officiële richtlijnen en in samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond. Het Ameland Beachhandbal Festival behoort dan ook tot de officiële toernooien en tijdens de wedstrijd kunnen er dan ook NK Kwalificatiepunten worden behaald.

Van handbal speler naar beachhandbal speler

Van handbal speler naar beachhand-
bal speler

Ben je al een handbalspeler, maar heb je nog nooit beachhandbal gespeeld? Dan is het Ameland Beachhandbal Festival tóch iets om naar uit te kijken. De regels van het beachhandbal wijken iets af van het standaard handbal, maar zijn gemakkelijk te leren. Als handballer kan beachhandbal daarnaast ontzettend leuk zijn, want tijdens de zomerstop blijf je toch in beweging, leer je nieuwe spelers uit het binnen- en buitenland kennen en houd je je skill up to date.

Heb je toch nog twijfels? Neem dan contact met ons op en wij kunnen jou helpen met al je vragen.

Muziek en entertainment

Muziek en enter-
tainment

Gedurende het festival is er volop muziek. Overdag hebben we DJ’s optreden en ’s avonds zijn er twee grote feesttenten waar heerlijk gedanst kan worden. Wanneer je bent ingeschreven met jouw team heb je automatisch toegang tot de feesten in de avond.

Daarnaast kan je met een speciaal pakket ook gebruik maken van de catering op het strand.