[vc_row][vc_column][vc_column_text]Informatie deelname

 1. Hoe registreer ik een team?
 2. Wat is het inschrijfgeld en hoe betaal ik?
 3. Hoe kom ik met openbaar vervoer naar het eiland?
 4. Wat kost de overtocht met de veerdienst en hoe boek je die?
 5. Hoe reserveer ik een accommodatie?
 6. Hoe regel in het eten?
 7. Hoe zit het met ervoer op het eiland?
 8. Wat is het programma?
 9. Hoe is de competitie georganiseerd?
 10. Wat doe ik na aankomst op het eiland?
 11. Regels over gebruik van het festival logo

 

Introductie

Welkom op het Ameland Beach Handbal Festival, dat dit jaar voor de tweede keer georganiseerd wordt. Naast het Ameland Beach Handbal Festival vindt tegelijkertijd het Ameland Beach Rugby & Beach Hockey Festival plaats.Elk jaar nemen er circa 130 teams en circa 6000 spelers en hun supporters de boot naar het mooie eiland Ameland, dat ligt in de Waddenzee in het noorden van Nederland.

Het is een relatief klein eiland dat gedurende het weekend een sportief en gezellige festivalsfeer uitademt. Het festival weekend gevuld met sporten is beroemd, niet alleen vanwege de enorme hoeveelheid ( ca. 1000) wedstrijden, maar ook door de grote beachparties op vrijdag en zaterdag avond! Uiteraard hopen wij dat deze informatie te laatste duw in de goede richting geeft…. naar Ameland!

 

Ad. 1 Hoe registreer ik een team?

Wanneer je kijkt op onze website www.beachhandbalfestival.nl vind je alle basisinformatie.

Wanneer je klikt op de knop inschrijven kun je in het menu de optie “Team Inschrijven” (https://beachhandbalfestival.nl/inschrijven/team-inschrijven/) selecteren. Je vind daar een online inschrijfformulier dat je kunt invullen. Wanneer je de naam van je team ziet op de website is dat het teken dat je registratie en betaling helemaal zijn afgerond. Onder de knop toernooi vind je de optie “Overzicht Deelnemers” (https://beachhandbalfestival.nl/toernooi/overzicht-deelnemers/) waar je kunt zien welke teams er komen.

 

Ad. 2 Wat is het inschrijfgeld en hoe betaal ik?

Het inschrijfgeld voor een team is in 2020 € 50,- excl. BTW. Voor dit inschrijfgeld ontvangen je:

 • Deelname van 1 team in de competitie van je keuze
 • Alle personen van je groep, zowel spelers als supporters hebben gratis toegang tot de beachparties op vrijdag en zaterdag avond

Nadat je een team hebt aangemeld via de website, zie je een bevestiging dat je registratie is gelukt en ontvang je binnen enkele dagen een rekening voor deelname met alle betalingsgegevens erop. Nadat wij je betaling hebben ontvangen is je inschrijving definitief en ben je verzekerd van een plekje op het festival . Zolang wij de betaling niet hebben ontvangen is het principe “eerst komt eerst maalt”, alleen na betaling met je zeker van een plek. Wanneer je niet op het toernooi verschijnt, vindt er geen teruggave van het inschrijfgeld plaats.

 

Ad. 3 Hoe kom ik met openbaar vervoer naar het eiland?

Wanneer je wil afreizen naar Ameland moet je een reisschema maken richting Leeuwarden, een plaats in het noorden van Nederland. Het beste kun je daar naar toe reizen per trein. Voor het uitzoeken van het reisschema kijk op de website www.ns.nl, de website van de Nederlandse Spoorwegen. Er is een reisplanner op de website die je kunt gebruiken. Wanneer je in Leeuwarden op het station staat met je de busverbinding naar het plaatsje Holwerd nemen, daar is de veerdienst  naar Ameland. Wanneer je uit het stationsgebouw loopt zie je direct de bushaltes. Wanneer je op vrijdag aankomt zie je waarschijnlijk al veel handballers die de bus nemen, het is namelijk de enige manier om met openbaar vervoer bij de veerboot te komen. De afstand tussen Leeuwarden en Holwerd is ongeveer 25 KM, circa een uurtje reistijd.

 

Ad. 4 Hoeveel kost de veerdienst en hoe kan ik boeken?

De overtocht met de veerdienst naar het eiland duurt ongeveer 45 minuten. Wanneer je te voet de veerdienst neemt hoef je niet te reserveren en kun je de tickets aan de kassa kopen, Ook kun je een digitale ticket via internet bestellen, dat scheelt wachttijd bij de kassa.

Wanneer de een auto of ander voertuig wilt meenemen naar het eiland is reserveer noodzakelijk. Reserveer op tijd, want tijdens het beachrugby weekend is de veerdienst overvol!

Reserveer online via de website www.wpd.nl.  je vindt op de website ook alle informatie over kosten.

Ad. 5 Hoe reserveer ik een accommodatie?

Er zijn verschillend mogelijkheden op een accommodatie te reserveren op Ameland:

 • Kamperen met een tent op de camping te boeken via onze website festival camping 18,- Per persoon per nacht
 • Verblijf in een hotel (
 • Verblijf in een appartement
 • Verblijf in de Jeugdherberg
 • Verblijf in een kampeerboerderij

Voor het reserveren van een hotel of appartement kun je het beste de hulp van het toeristenbureau van Ameland gebruiken. Contact gegevens zijn:

VVV Ameland

E-mail: info@vvvameland.nl

homepage: www.ameland.nl

 

Ad. 6 Hoe kan ik de catering regelen?

 • Op het festival terrein bieden wij een volledige verzorging van uw spelers en supporters aan, voor een vriendelijke prijs. Ontbijt service, lunch en diner, alles is te reserveren. Kijk op de website pakket 2! Op zaterdag middagavond na het spelen gezellig op het strand eten!
 • Daarnaast zijn er op Ameland veel restaurants waar je kunt eten. Sommige restaurants hebben gedurende het weekend speciale menu’s. Het is wel aan te raden om voor s’ avonds te reserveren in het restaurant om teleurstelling te voorkomen, het is namelijk erg druk.

 

Ad 7. Hoe gaat het met transport op het eiland?

Er zijn verschillend mogelijkheden om je te verplaatsen op het eiland:

 • Meest populair onder onze gasten is het huren van een fiets, je bent vrij als een vogel! Alles is binnen fietsbereik. Er zijn veel special fietspaden. Bij aankomst op het eiland kun je op de veerdam direct een fiets huren. Of maak een resrvering voor het huren van een fiets vlak bij de camping war je gaat kamperen. Wanneer je kijkt op ameland.nl, blijf op de Nederlandstalige kant van de website click op “a – z” bullet, dan klick op de F van “Fietsenverhuur” en je vind de adressen van alle fiersenverhuurders
 • Er is openbaar vervoer op het eiland.
 • Er is het hele weekend een prima taxiservice op het eiland; zei zijn de officiële partner van het festival, Cosi taxi. Het telefoonnummer is #31 (0)519-543200, of reserveer via cosi-tax.nl

 

Ad. 8 Wat is het programma?

Algemene programma geeft je al een goede indruk:

 

Vrijdag 12 Juni

9.00 a.m.        Scholen toernooi van alle Amelander basis- en voorgezet onderwijs

12.00 a.m.      priisuitreiking

14.00 p.m.      festivalreceptie, aanmelden van teams, ophalen competitieschema

21.00 p.m.      Start beach party

23.00 p.m.      festivalreceptie sluit, alle teams moeten zich hebben gemeld

03.30 a.m.       closing beachparty

 

Zaterdag 13 Juni

9.15 a.m.        verzamelen op het strand

9.30 a.m.        start van alle competities

17.30 p.m.      einde van alle competities

14:00 p.m.      start DJ op terras

18.30 p.m.      start beach BBQ

21.00 p.m.      start officiele beach party 

                       

Zondag 14 Juni

Programma op het hoofdveld

10:00 uur start competitie

13.00 uur optreden

13.15 uur Finale Dames A

13.30 uur Finale Heren A

13.45 uur Finale Dames

14.00 uur Finale Heren

14.30 uur prijsuitreiking

15.00 uur Officiële sluiting van het Ameland Beach Handbal Festival 2020

15.00 uur Afterparty

 

Ad. 9 Hoe is de competitie georganiseerd?

Kijk naar het speciale powerpoint presentatie over de nieuwe competitieopzet

 

Ad.10 Wat doe je na aankomst op Ameland?

Wanneer je vroeg op Ameland aankomt check je dan eerst in bij je gereserveerde accommodatie. Na 14.00 p.m. het de festivalreceptie open op het strand. De teamcaptain of manager kan zijn/haar team vast aanmelden en ontvangt de laatste informatie van het toernooi, de entree bandjes voor de beachparties en de officiële festival welkom.

Ad. 11 gebruik van het festival logo

Het logo van het festival is gedeponeerd en beschermd. Je kunt het logo alleen gebruiken wanneer je vooraf schriftelijk toestemming hebt van de organisatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]