Je bekijkt nu Beachhandball Tour nietig verklaard!

Beachhandball Tour nietig verklaard!

Dag allen,

In navolging van de onderstaande mail, wil ik jullie op de hoogte stellen van alle verdere updates omtrent het Beach Handball seizoen. Gisteren is bekend geworden wat er gebeurd met de handbalcompetities en evenementen. Mocht je het nog niet meegekregen hebben, kan de informatie gevonden worden op https://www.handbal.nl/blog/2020/03/24/handbalcompetitie-2019-2020-beeindigd/

Gisteren waren er bij enkelen van jullie nog een aantal onduidelijkheden over wat er gecommuniceerd was. In het kort neem ik jullie allen mee om de situatie zo duidelijk mogelijk te schetsen:

 • De gehele Beach Handball Tour is nietig verklaard met een bestuursbesluit.
 • Toernooien die in mei georganiseerd zouden worden, komen te vervallen, conform de oproep van de regering met het contactverbod tot 1 juni voor groepsbijeenkomsten van 3 of meer personen.
 • Toernooien die in juni georganiseerd zouden worden, mogen in principe georganiseerd worden. De uitslagen van de toernooien tellen echter niet mee voor de nietig verklaarde Beach Handball Tour. Enkele aandachtspunten zijn van belang:
  • Duidelijkheid voor teams die zich aangemeld hebben. Zij hebben zich nu ingeschreven voor een toernooi, maar omdat het geen NK-kwalificatietoernooi meer betreft, zullen zij mogelijk niet meer opdagen zonder afmelding. Deze onduidelijkheid willen we voorkomen.
   • Ik zal de contactpersonen van de teams tevens vanavond vragen om zich overnieuw in te schrijven voor een toernooi. Dit kan natuurlijk via de formulieren van de website, maar dit kan eveneens direct met jullie worden afgestemd, via de mailadressen die op de website staan.
  • Potentiële gezondheidsrisico’s; toernooien zijn een verzameling van grote groepen personen. Organiseer een toernooi alleen wanneer dat door past binnen de maatregelen van het RIVM en kabinet.
 • Reeds behaalde resultaten van eerder dit seizoen en de ranking zijn tevens nietig verklaard.
 • Het NK gaat niet door in de huidige vorm. Redenen hiervoor zijn:
 • Potentiële gezondheidsrisico’s
 • Beach Handball Tour is nietig verklaard

Hierdoor kunnen vragen ontstaan over het NK: Komt er nog een NK, welke datum is dit dan en in welke vorm zal dit mogelijk wel zijn? Dat hangt samen met de ontwikkelingen in Nederland komende weken. Hierover zal meer informatie verstrekt worden op het moment dat dit kan.

Ik hoop jullie hiermee van voldoende informatie voorzien te hebben. Zo niet, dan mogen vragen natuurlijk altijd gesteld worden.

Volgend seizoen gaan we er alsnog een mooie sportperiode van maken!

Met vriendelijke groet,

Stéphan Kuijpers

Medewerker Verenigingsservice en Productontwikkeling